Skip to main content
diverse

Parcul Sub Arini din Sibiu, unul dintre cele mai mari și mai frumoase parcuri din România

By 14/01/2024aprilie 9th, 2024No Comments

Fie soare, ploaie sau zăpadă, nu se poate să ajungi în Sibiu și să nu faci o plimbare în Parcul Sub Arini.

Suntem în 2024 și am pregătit un update despre ce mai poți face în timpul plimbării tale în parc. Hai să descoperim mai multe împreună!

Este locația perfectă pentru plimbări cu bicicleta urmând pista de agrement special amenajată care se întinde pe o distanță de aproximativ 6 km. Sau pur și simplu să te bucuri de o ieșire în aer liber! Astfel, din Parcul Sub Arini, drumul de biciclete se continuă până la Parcul Natural „Dumbrava Sibiului”. Pasionații de role sau diverse jocuri de agrement sunt și ei invitați la o gură de aer și la mișcare în aer liber. În imediata sa apropiere se află stadionul municipal Sibiu, terenuri de tenis şi bazinul de înot Olimpia.

Copiii se pot bucura de o aventuri cu iz medieval în parcul amenajat în apropiere de stadionul municipal, fiind primul loc de joacă din oraș care are și o tematică, având forma unor cetăți medievale, cu punți și turnuri. De asemenea, este primul astfel de spațiu care are în dotare echipamente special concepute pentru copiii cu dizabilități. Descoperă aici și alte locuri interesante dedicate ieșirilor în aer liber alături de copii.

RECOMANDĂRI CULINARE DIN APROPIERE

În imediata apropiere a Parcului Sub Arini, veți descoperi câteva locații pe care le recomandăm cu căldură pentru a vă răsfăța papilele gustative.

Ai explorat parcul de sus până jos? Sau poate ai nevoie de energie după o zi petrecută alături de cei mici la locul de joacă? Vis-a-vis de spațiul de joacă, Terasa Arini te așteaptă cu bucate alese pentru toate gusturile, oferind „experiențe culinare desăvârșite”.

Nu se poate să vizitezi Parcul Sub Arini și să nu treci pe la Sucré! Vei fi întâmpinat de o varietate de eclere delicioase, care îți vor încânta simțurile într-un mod aparte.

În cazul în care preferi iaurtul înghețat, Get The Max este locul ideal pentru tine. Și nu numai: vei descoperi niște bubble waffle delicioase, acompaniate de diverse topping-uri. Pentru pasionații de cafea, cafeneaua Eros te va impresiona cu varietatea sa bogată de arome.

Indiferent de alegerea făcută, vei fi fascinat/ă de experiențele culinare oferite de aceste locuri. Orice ai alege, va fi o plăcere, sperăm noi!

ISTORICUL PARCULUI

Parcul Sub Arini, unul dintre cele mai mari şi mai vechi parcuri din România, este cel mai mare parc al Municipiului Sibiu, înfiinţat în anul 1857 pe locul unei foste păduri de stejar din care au mai supravieţuit până astăzi câteva exemplare seculare.

Lucările de organizare a acestei noi zone verzi au fost coordonate de inginerul Wolfgang Seyfried, care a întocmit şi proiectul de amenajare a parcului. El a început prin trasarea celor două alei principale şi plantarea a 1000 arbori autohtoni.

În anul 1859, în parc se ridică și o fântână arteziană, dar și prima seră de plante autohtone și exotice. Zestrea dendrologică a parcului creşte considerabil din anul 1894 când sunt aduse şi plantate zeci de exemplare valoroase de arbori exotici rari precum Gingko Biloba .

După anul 1898, în interiorul parcului se construiește un pavilion de muzică (refăcut în 1979), acesta fiind utilizat pentru concerte susținute de către fanfara militară, în fiecare zi de duminică. În același an, se construiește și un pod peste pârâul Trinbach, ce traversează parcul, se amenajează aleile principale și chiar un restaurant.

În prezent parcul are 22 de hectare pe care cresc peste 61 specii de arbori, din care 26 exotici şi 35 indigeni. De o deosebită valoare ştiinţifică şi decorativă sunt speciile exotice, atât cele din Extremul Orient (ginkgo, arborele vieţii, magnolia), cât şi cele din America de Nord (molid înţepător, pin strob, tuie, chiparos de California, stejar roşu şi stejar de baltă, nuc negru, arbore de lalea, roşcov de Canada, arţar american şi arţar de zahăr, gladice, catalpa).

Cei mai bătrâni arbori (exemplare de arini, plop negru, tei, stejari) au peste 150 de ani. În acest decor îşi găsesc adăpostul aproximativ 95 specii de păsări sedentare şi migratoare.

INDICAȚII RUTIERE

Click pe imagine și poți accesa harta și locația Parcului Sub Arini.

 

Pensiunea Happy Day
Situată la 7 minute de plimbare de Piața Mare, de centrul istoric al Sibiului unde găsiți numeroase cafenele și restaurante, pensiunea Happy Day se remarcă prin 12 camere curate, bine aerisite, cochete și o atmosferă caldă, prietenoasă și placută. Plus cafea delicioasă din partea casei!
Sună
Rezervă